Sosyal Medya

Güncel

"Kulp’ta facia önlendi"

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün akşam korucuların fark etmesiyle patlatılan aracın bomba yüklü damperli kamyon olduğu ortaya çıktı. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, patlayıcının, Dürümlü Köyü’nde patlatılan bombanın benzeri olduğunu belirterek, ‘büyük bir facia önlenmiş’ dedi.



Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Zeyrek Jandarma Karakolu’na bombalı saldırı giriÅŸiminde kullanılan aracın Dürümlü köyünde patlatılan bombanın bir benzeri olduÄŸu ortaya çıktı. Korucuların fark etmesiyle erken patlatılan damperli kamyona yüklenmiÅŸ bomba yolda dört metre derinliÄŸinde ve 15 metre çapında çukur açarken çevredeki bir okulda ağır hasar meydana geldi, sekiz yüz metre uzaklıktaki karakolun camları patladı; duvarlarında çatlaklar oluÅŸtu.

Olay dün akÅŸam 22:15 sıralarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesine baÄŸlı Zeyrek Mahallesi’nde meydana geldi. Zeyrek Jandarma Karakolu’na yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tepenin üzerinde yolu gözleyen köy korucuları yaklaÅŸmakta olan kamyonun yükünden ve içerisindeki üç kiÅŸiden şüphelendi.

 

Patlamada iki yüz metre uzaklıktaki okul büyük hasar gördü.
 
[[Fotoğraf: Al Jazeera Türk]]

Aracı durdurmak isteyen korucular araçtakilerin inip kaçmaya başlaması üzerine uzaklaşarak çatışmaya girdi. Bir PKK'lı yakalanırken kamyondan uzaklaşan iki PKK'lı uzaktan kumanda ile kamyonu patlattı. Beş korucu ve bir sivil patlamada hafif yaralanırken kamyonu patlatan iki kişi karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Okulun pek çok sınıfı kullanılamayacak durumda.
 
[[Fotoğraf: Al Jazeera Türk]]

‘Büyük facia önlendi’

Bölgede görev yapan korucuların kamyonu erken fark etmeleri üzerine çok büyük bir facianın önlenmiş olduğunu söyleyen Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen olayı şöyle anlattı:

“Diyarbakır Dürümlü’de patlatılan kamyonun bir benzeri. Damperli kamyona yüklenmiÅŸ ve üç kiÅŸi var kamyonda. Tahminen on tonun üzerinde olduÄŸunu sanıyoruz bombanın. Bizim korucu arkadaÅŸlar tepelik bir noktada olduÄŸu için kamyonun içini görebiliyorlar. İçindeki kiÅŸileri de örgüt mensuplarına benzettikleri için aracı durdurmaya çalışıyorlar. Araçtakiler inince çatışma baÅŸlıyor. Bir kiÅŸiyi saÄŸ yakalıyorlar. Ä°ki kiÅŸi kaçıyor. Bizimkiler patlayıcı olduÄŸunu anlıyorlar ve araçtan uzaklaşıyorlar. O sırada kaçanlar uzaktan patlatıyorlar kamyonu. Ä°ki yüz metre uzaklıktaki okul harabeye dönmüş. Karakol bir kilometreye yakın uzaklıkta camları patlamış. Yolda çok derin bir çukur var. O kamyon karakolda patlatılmış olsaydı çok büyük bir facia yaÅŸanırdı. Böyle atlatılmış olmasına şükrediyoruz.”

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.